Een trapbekleding van hout

Een trapbekleding van hout

Een trap in huis wordt nogal eens ondergewaardeerd en we besteden niet altijd veel tijd aan het onderhouden ervan. Een trap die uitkomt in de hal is toch vaak het eerste wat een bezoeker ziet. Een trap in de woonkamer is eigenlijk gewoon een onderdeel van het interieur. Als de trap er dan niet uitziet, brengt het ook gelijk de uitstraling van uw gehele interieur naar beneden. Het is dan ook ideaal om aandacht aan uw trap te besteden en deze dusdanig mooi aan te kleden, dat het een blikvanger in uw huis wordt. Niet alleen kunt u dan van uw trap genieten, maar bij eventuele verkoop van uw huis zal het waardeverhogend werken. Een trap mooi aankleden kan met verschillende soorten materialen. Een van de populairste is een trapbekleding van hout.

 

Welke trapbekleding van hout past bij uw trap?

U heeft veel keuze uit de verschillende houtsoorten die u kunt gebruiken voor een trapbekleding van hout. U kunt massief hout op uw traptreden laten leggen, zoals beuken- of eikenhout, naaldhout of tropisch hardhout. Maar ook laminaat is mogelijk. Massief hout is nagenoeg onslijtbaar, terwijl laminaat wat gevoeliger is. Laminaat bestaat namelijk uit lagen. Wanneer een trap niet goed is afgewerkt kunt u de lagen beschadigen, waardoor een laag uiteindelijk zal loslaten. Laminaat is daarentegen wel heel onderhoudsvriendelijk. U kunt laminaat gemakkelijk schoonmaken en heeft verder geen onderhoud nodig. Massief hout moet toch om de paar jaar behandeld worden met bijvoorbeeld olie of een lak. Laat uw houten trapbekleding altijd door een expert bekleden, zodat u er zeker van bent dat uw trap goed afgewerkt wordt. Vooral wanneer u geen rechte trap heeft, maar een draaitrap zal het hout nauwkeurig op maat aangebracht moeten worden. Dit vereist vakmanschap en dat leveren wij!

 

Trapbekleding van hout bij RBI Groep

Wij kunnen uw trap professioneel bekleden met hout, zodat u een prachtige en stijlvolle trap heeft. Wij hebben ruim 40 jaar ervaring met het leggen van vloeren, waaronder trappen. U kunt bij ons kiezen uit verschillende houtsoorten en andere vloeren. Wilt u uw trap met hout aankleden en het de blikvanger van uw woning maken? Neem dan gerust contact op en we helpen u graag verder!