Is linoleum laten leggen een optie voor u?

Bent u toe aan een nieuwe vloer? Dan is linoleum laten leggen misschien iets voor u. Linoleum is een vloer die gemakkelijk kan worden onderhouden, een stofzuiger is vaak al genoeg. Daarnaast trekt deze vloer geen stof aan. Linoleum wordt daarom als een hygiënische vloer gezien. Mensen die last hebben van hun luchtwegen of astma, hebben veel baat bij deze vloer.

De voordelen van linoleum laten leggen

Naast het feit dat linoleum geen stof aantrekt en dus voordelig is voor mensen die last hebben van allergieën, heeft linoleum laten leggen nog meer voordelen. Zo is een linoleum vloer een duurzame vloer die lang meegaat. Om ervoor te zorgen dat u zolang mogelijk kunt genieten van de vloer, is het belangrijk om de vloer soms te laten onderhouden door een professional. Naast duurzaamheid zijn de kleuren en designs die mogelijk zijn bij het linoleum laten leggen ook een groot voordeel van de vloer. Op deze manier is er altijd wel een kleur, design die bij uw interieur past. Daarnaast is een linoleum vloer kleurvast, zelfs door de invloed van het zonlicht, zal verkleuring van de vloer bijna niet optreden.

Linoleum laten leggen door een professional

Hoewel er vloeren zijn die soms gemakkelijk gelegd kunnen worden door een handige doe-het-zelver, is linoleum een vloer die u het best kan laten leggen door een professional. De ondergrond moet namelijk geëgaliseerd worden, waarna de linoleum hierop wordt vastgelijmd. Wanneer dit is gebeurd worden de naden aan elkaar vastgemaakt. Het is belangrijk dat de naden goed aan elkaar worden vastgezet, op die manier kan er geen vocht binnendringen en kan de vloer niet gaan rotten.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een linoleum vloer laten leggen? Neem dan contact met ons op. Op afspraak bent u altijd welkom in onze showroom. Ook kunt ons bellen of mailen. Ook is het mogelijk een contactformulier in te vullen.